השגת צו ירושה מקוון בנוכחות עורך דין
העיסוק בצוואות או בצווי ירושה אינו נעים ונוח והוא כרוך, מטבע הדברים, בביצועו בתקופה שלאחר מותו של אדם קרוב. בנוסף לאבל, למציאות חדשה שצריך להתרגל אליה וכמובן לטיפול לוגיסטי בכל חפציו של הנפטר – צריך להתעסק בנושא הצוואה ולוודא שהיא מתקיימת בצורה הגונה והוגנת על פי החוק ובמידת האפשר – לשביעות רצונם של כל אלה הנוגעים בדבר, אלה שעשויים לצאת נזכרים מקיום צו הירושה. למרות פרק הזמן הרגיש והטעון שמיד לאחר השבעה על הנפטר – חשוב מאד לדעת שהשגת צו קיום ירושה היא מהלך חשוב שלא מומלץ להתמהמה כאשר הגיע הזמן לבצע אותו ולכן במדינת ישראל יש אפשרות, כיום, לעשות את זה בצורה מקוונת, דרך רשת האינטרנט, באתרים ייעודיים שנוח מאד לבקש מעורך הדין לענייני צוואות לגלוש בהם ולהגיש את שצריך. עבורו יהיה מדובר בפעולה פשוטה ולאחר תשלום אגרות על ידי מי שמגיש את צו הירושה – ייצא התהליך לפועל ולא יהיה הכרח לגשת למשרדים ממשלתיים לשם כך.
מי רשאי להגיש בקשה מקוונת להשגת צו ירושה?
לא בכל מקרה של פטירה אפשר להגיש את הבקשה המקוונת, שכן צריך לשם כך קרוב משפחה מקרבה ראשונה שיוכל (ורק הוא או היא) להגיש את הבקשה. אפשר לומר שהגשת הבקשה באופן מקוון תהיה יעילה ומהירה יותר וכמו שירותים מקוונים רבים אחרים – תחסוך למבקש לא מעט כסף וזמן. המקרים שבהם ניתן להגיש בקשה מקוונת להשגת צו הירושה הם כאשר היו לנפטר בן או בת זוג, בין אם היו או לא היו לו צאצאים משלו, ומקרים נוספים הם כאשר לא היו לו צאצאים, נשאר אחריו או לא נשאר בן או בת זוג – אך הוריו של הנפטר עודם בחיים. דבר נוסף שכדאי לדעת הוא שתשלום האגרה יהיה מוזל כאשר הבקשה מוגשת בצורה מקוונת ובזכות יעילות הרשת המקוונת מומלץ כיום על דרך זו. עורך הדין שמטפל בירושה הוא זה שיגיש את הבקשה בשם הלקוחות שהוא מייצג וכך לבטח לא תהיינה טעויות בהגשת הבקשה, במילוי הטפסים המקוונים ובהזנת כל הפרטים הנדרשים.
היתרונות של ייצוג על ידי עורך דין והגשת בקשות מקוונות
כמו בנושאים שונים אחרים שקשורים בהגשת בקשות אל מול מוסדות הממשל תמיד יש יתרון בפנייה מקוונת שלא מצריכה הגעה פיזית אל משרד זה או אחר. מכיוון שרק עורכי דין לענייני צוואות אשר מייצגים את קרובים המשפחה של הנפטר יכולים להגיש בשמם את הבקשה המקוונת – הרי שיש כאן עידוד מצד הממשל להיעזר מלכתחילה בעורכי דין מקצועיים ולא לפנות לתהליך מורכב וטעון זה באופן עצמאי. מי שאינו מיוצג על ידי עורך דין יצטרך להגיש את הטפסים בצורה פיזית ולמלא אותם כראוי, תוך כדי לקיחת הסיכון שכל טעות טכנית או שגיאה במילוי הטופס עלולה לעכב את מתן צו הירושה והוצאתה לפועל. מכאן שפנייה אל עורך דין היא הדבר הנכון לעשות והשארת הנושא לטיפול בידיו המקצועיות והנאמנות.
בחירת עורך דין לטיפול בצוואה
בשל הרגישות שבטיפול בצוואות – יש חשיבות גבוהה לבחירה בעורך דין שמכיר היטב את התחום, שמעורה בשינויים או חידושים שנערכו בתקנות הפומביות וכמובן מבין את המצב הטעון והמורכב שבו נמצאים הלקוחות שלו, שזה עתה נפטר אדם קרוב ויקר לליבם. לא תמיד התהליך של הוצאת הצוואה לפועל הוא פשוט ויש לא מעט מקרים שבהם ישנם חיכוכים או סכסוכים בין אלה המופיעים בצוואה ולכן יש חשיבות לרגישות רבה ומקצועיות ללא פשרות.
לייעוץ עורך דין ירושות, השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!